22 Kasım 2012 23:35 | |
Zen | Piliç Etli Salata Nasıl Yapılır? Piliç Etli Salata Ortalama Kalorisi : 300-400 Kalori Malzemeler: 200 gr.Piliç Fileto ( Tavuk Eti Yağsız Göğüs Eti ) 6-7 Yaprak Kıvırcık Marul Yada Akdeniz Kıvırcığı 1 adet Salatalık 1 adet Domates 1 küçük kuru soğan Mısır 1 tatlı kaşığı Zeytinyağı Limon ve Tuz Hazırlanışı: Öncelikle tavuk etlerimiz uzunlamasına julyen doğranır.Yağsız olarak teflon yada seramik tavada çevrilerek yüksek ateşte kızartılır. Diğer Taraftan Kıvırcıklar yıkanır iri iri doğranır.Üzerine domates,ince donranmış piyazlık soğan ve salatalıklar ilave edilir. Zeytinyağı ,tuz ve 1/2 adet limon üzerine gezdirilir ve çok ezmeden salata karıştırılır. Salata bir kaseye alınır.. Üzerine Kızarttığımız Tavuk Parçacıkları Serpilir. En Üste Mısır Taneleri serpilerek servis edilir. Lezzetli bir Öğün’dür.. Afiyet Olsun.. |