23 Kasım 2012 17:48 | |
Zen | Tavuklu Yaz Türlüsü Yaz mevsimin en güzel sebzeleri tezgâhlarda yerini almışken hem hafif hem pratik tavuklu yaz türlüsü yapmaya ne dersiniz? Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tavuklu Yaz Türlüsü Malzemeler, 250 gram tavuk göğüs eti 4 adet patlıcan 2 adet paprika biber 2 adet sarı dolmalık biber 2 adet sakız kabak 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı su Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı, Patlıcan ve kabakların kabuklarını alacalı soyun. Paprika biber, dolmalık biber, soğan, tavuk eti, kabak ve patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Orta boy tencereye zeytinyağını alıp kızdırın. Tavuk etlerini tencereye alıp rengi değişene kadar kavurun. Soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Paprika, dolmalık biber, kabak ve patlıcanı tencereye ekleyip rengi değişene kadar kavurun. Su, tuz, karabiber, kekiği tencereye ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. |