IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Rum Tatlısı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Aralık 2012 15:04
Zen
Rum Tatlısı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
3 Adet Yumurta
2.5 Su Bardağı Galeta Unu
1 Su Bardağı İri Çekilmiş Ceviz İçi
½ Su Bardağı Hindistan Cevizi
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu

Şerbeti İçin:
2 Su Bardağı Şeker
2 Bardak Su
½ Limon Suyu

Muhallebisi İçin:
4 Bardak Süt
½ Su Bardağı Şeker
4 Çorba Kaşığı Un

Şerbet tarifi:
Ocaktaki tencereye iki su bardağı şeker ve iki bardak su eklenerek altı yakılır. Şerbetin koyu kıvamlı olmaması için yarım limonun suyu tencereye koyulur. Şerbet birkaç kez karıştırılıp, kaynadıktan sonra, fırından sıcak çıkan tatlının keki üzerine soğuk dökülmesi için soğumaya alınır.

Kek tarifi:
Üç adet yumurta, bir su bardağı şeker ile blendır kabında karıştırılır. İki buçuk su bardağı galeta unu koyulan kaba yumurta ve şekerli karışım ve bir su bardağı sıvı yağ eklenerek yoğrulur. Kekin hamuruna bir su bardağı iri çekilmiş ceviz ve yarım su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi de eklenerek yoğrulmaya devam edilir. Yoğurma işlemi sırasında hamura bir paket vanilya ve bir paket kabartma tozu katılır. Kulak memesi kıvamına gelen hamur, yağlanan fırın tepsisine iyice bastırılarak yerleştirilir. Kekin hamuru 160 derece sıcaklığa ayarlanan fırında pişirilir. Kek piştikten sonra henüz sıcakken hazırlanan şerbet üzerine dökülür. Kek iyice şerbeti çekmesi için beklemeye alınır. Muhallebi tarifi: Tencereye yarım su bardağı şeker koyulur, dört su bardağı soğuk süt eklenerek karıştırılmaya başlanır. Şekerli süt kaynamadan önce dört çorba kaşığı dolusu un karışımımıza eklenerek durmaksızın karıştırılmaya devam edilir. Kıvamı tutan muhallebi fokurdamaya başladığında ocaktan alınarak şerbetini çeken kekin üzerine dökülür. Son olarak muhallebili kekin üzerine hindistan cevizi dökülerek servise sunulur.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı