IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Yalan Söyleyen Kişinin Özellikleri Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
26 Ocak 2013 09:49
yoSun
Yalan Söyleyen Kişinin Özellikleri

1. Gülüşüne dikkat!

Gerçek bir gülüşte tüm yüz kasları faaliyete geçer. Gözlerin etrafı gerilir ve gözler kısılır. Zorlama bir gülümsemede ise gözlerde gerilme yoktur. Sadece dudak gülümseme pozisyonuna gelmiştir.

2. Kollar ve bacaklar


Yalan söyleyen kişinin genellikle ellerin yönü kişinin kendisini gösterir durumda olur. Eller yüze dokunur ya da kaşıma hareketi yapar. Burna dokunma ya da kulak arkasını kaşıma yalanın en önemli işaretlerinden biridir. Yalan söyleyen biri göğsüne ve kalbine elini koymaz.

3. Fazla bilgi sunumu

Yalan söyleyen biri çok konuşur ve fazla bilgi verir.

4. Göz teması

Yalan söyleyen kadın göz temasından kaçınır. Bu derinlerde yatan bir suçluluk duygusunun ifadesidir. Bununla birlikte yalan söyleyen birinin normalden fazla göz kırptığı fark edilir. Bakışın yöneltildiği nokta da önemli bir yalan detektörüdür. Sağ elini kullanan biri gerçek bir olayı anlatırken bir şeyi anımsamaya çalışıyorsa sola bakar. Eğer düşünürken sağa bakıyorsa yüzde yüz yalan söylemeye hazırlanıyordur, birazdan bir şey uyduracaktır.

5. Duyguların ifade şekli


Yalan söyleyen birinin duygularını ifade edişinde zamanlama ve duygunun şiddeti normale nazaran hatalı gibidir. Duygular gecikmeli gelebilir, ya da gereğinden uzun veya kısa sürebilir.

6. Yaralı ceylan modeli

Yalancı kadın, sorularınız karşısında bunalıp başını ve vücudunu başka bir yöne çevirecektir. Yalan söylemekte olan biri her zaman defansa geçer ve sorularınız karşısında kendini korumaya, yaralı ceylanı oynamaya başlar.

7. Cevapta gecikme

Sorularınıza cevap verirken bir anlık duraksamalar yaşayan kişi kafadan hikâye uydurmaya çalışıyordur. Dürüst bir cevap sorunun ardından şak diye gelir. Yalanlar ise bir anlık zihinsel faaliyet gerektirir ve uydurulan hikâyedeki detaylarla çelişip çelişmediği zihinde kontrol edilirken suskun bir süre geçer.

8. Sessizlikle çözülme

Yalan söyleyen kişi sessizlik anlarını birer tehdit olarak okur ve doldurmaya çalışır. Konuşmaya başlarken siz suskun kaldığınızda o hemen lafa dalıyor, abuk subuk konularla gönlünüzü hoş etmeye çalışıyor ya da durmadan sessizlik anlarının ardından farklı konulara meylediyorsa büyük ihtimalle yalan söylüyordur.

9. Konuyu değiştirme

Masum biri süre giden bir sohbette konudaki ani değişim karşısında şaşırır ve lafı esas konuya geri çekmek ister. Yalancı sevgiliniz ise konunun durmadan dağılmasından keyif alır. Bu onun için salladığı palavranın üstünün örtülüyor olması anlamına gelir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı