01 Şubat 2013 15:31 | |
Zen | Kaşar Peynirli Tuzlu Kurabiye 2 yumurta 225 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker 7~8 dal taze kekik veya 1 çay kaşığı kuru kekik 1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri Aldığı kadar un Üzeri için 1 yumurta sarısı Susam Çörek otu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kaşar peynirli tuzlu kurabiye: Tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırıp yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar un ekleyin. Hazırladığınız hamuru tezgaha alın ve üzerine un serpip merdane yardımıyla yufkadan biraz kalın olacak şekilde açın. Kurabiye kesme kalıpları ile kesin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam veya çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Servis yapın. Kaşar peynirli tuzlu kurabiye artık hazır, afiyet olsun. |