04 Şubat 2013 15:29 | |
Zen | Tel Şehriye Salatası Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tel Şehriye Salatası Tarifi Tel Şehriyeler sıvıyağda, iyice kavrulup, 2 su bardağı sıcak su ilavesiyle kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir ve demlendirilir. Haşlanmış göğüs eti didilip tel şehriyeye eklenir Limonlu suda hazırlanmış mantarlar ilave edilir. İnce kıyılmış taze soğan, dereotu ve maydonoz katılır. İnce kıyılmış kornişon turşu, mısır, ve közlenmiş kırmızı biber eklenip karıştırılır. Ayrı bir kapta zeytinyağ, sumak, nar ekşisi, tuz ve limon suyu ile bir sos yapılıp salatanın üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.. Tel Şehriye Salatası Malzemeleri 2 Su bardağı tel şehriye 2 Su bardağı sıcak su ½ Tavuk göğüs eti 4 veya 5 dal taze soğan 250 gr. mantar ½ Demet dereotu ½ Demet Maydonoz 3 veya 4 Adet közlenmiş kırmızı biber 1 Su bardağı mısır 1,5 Su bardağı kornişon turşu Tel Şehriye Salatası Sosu için Zeytin Yağı Sumak Nar ekşisi Limon Tuz |