IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Cevizli Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Şubat 2013 15:40
Zen
Cevizli Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ceviz tatlılarımız için vazgeçilmez diyebilirim. yeni tarifimizde, Cevizli Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi. tatlı tarifimizi mutlaka deneyiniz memnun kalacaksınız..
Cevizli Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi
Bülbül yuvası tatlımız için ilk olarak boş bir kabın içince 2 yumurtayı, süt, sıvı yağ, su ve tuz ile birlikte iyice karıştıralım. Bu malzemeler karıştıktan sonra ise un dökelim ve yoğurarak hamur elde edelim. Hamuru iri bezelere ayırarak nemli bir bez örtelim ve yaklaşık iki saat dinlenmesini bekleyelim Hamurları açacağımız tezgahın üstüne nişasta ve unu karıştırarak serpelim ve bezeleri oklava yardımıyla tezgahta açmaya başlayalım. Yufkaları beş dakika bir köşede beklettikten sonra yarıya bölelim ve içlerine ceviz serpelim. Cevizli yufkaları oklavaya saralım ve köşelerden ortaya doğru büzelim. Oklavadan çıkardıktan sonra 4 parmak aralıklarla parçalara ayıralım. Ve uçlarını birleştirerek tepsiye yerleştirelim. Hazırladıklarımızın hepsini tepsiye aldıktan sonra boş bir tavanın içinde margarin eritelim, sıvı yağ da katalım ve tepsiye kaşık kaşık dökelim. Isınmış fırına sürüp üstleri kızarana kadar pişirelim. Pişirme işlemi bittikten sonra soğumasını bekleyelim. Bu arada şerbet hazırlayalım. Şerbet için de su ve şekeri birlikte kaynatalım. Şerbeti ocaktan almak üzereyken içine limon dilimi atalım. Ocağın altını kapatalım ve bir süre ılıması için bekleyelim. Kepçe kullanarak şerbeti bülbül yuvalarının üstlerine dökelim. İyice şerbeti çektikten sonra fıstıkla süsleyerek servis edelim.
Cevizli Bülbül Yuvası Tatlısı Malzemeleri
2 yumurta,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
Yarım çay bardağı su,
Un,
Çok az bir miktar tuz.
Üzeri İçin:
200 gram margarin
Cevizli Bülbül Yuvası Tatlısı Şerbeti İçin:
5 bardak şeker,
Üç buçuk bardak su,
Çeyrek limon
Cevizli Bülbül Yuvası Tatlısı İçi İçin:
150 gram ceviz içi.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı