IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Pestilli Tavuk Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
20 Şubat 2013 16:55
Zen
Pestilli Tavuk Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu yemek benim pestil ile olan ilişkimi kuvvetlendirdi. Hep aklımda olan, pestili yemekte kullandığımda nasıl olur sorusuna bu tarif ile heyecan verici bir cevap aldım. Size de aynı heyecanın geçmesini dilerim. 4 adet tavuk butunu kaynar suya batırıp çıkartın. Peçete havlu ile etrafını iyice kurulayıp, kenarda kuruması için en az 1 saat bekletin. Tavuk ne kadar çok kurursa sosunu iyice içine alacak ve tavuğun çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.

2’şer çorba kaşığı bal, pekmez ve sirkeyi iyice karıştırın. İçine de biraz tuz koyun ki tadı ve tuzu dengelensin. Sosu iyice karıştırdıktan sonra öncelikle tavuğun derisi altına bıçakla birkaç çizik atın ve bu karışımdan yedirerek sürün ki sos iyice nüfuz etsin. Derisi üzerine de sostan olabildiğince sürmeniz önemli çünkü pestille birleşecek lezzetin kaynağı burası. Sos pişerken tavuk derisinin yağı ile beraber pestilin üzerine doğru akacak ve eriyen pestil ile beraber bu lezzet aklınızı başınızdan uçuracak.

Var ise güveç bir kaba, yoksa cam bir kaba cevizli pestili yayın ve üzerine tavuk budunu yerleştirin. Fırınınızı 145 dereceye ayarlayın ve tavukları 1 saat 50 dakika bu ısıda pişirin. Üstünün nar gibi piştiğini göreceksiniz, pestilin akıllara zarar görüntüsü ise yüzünüzü güldürecek.

Malzemeler

4 adet derili tavuk butu
Altını kaplayacak kadar ceviz pestili
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı pekmez
2 çorba kaşığı sirke
Tuz

alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı