20 Mart 2013 23:06 | |
Sevda | Ispanaklı Dip - Kıtırlar Ispanaklı Dip - Kıtırlar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2 demet/500 g ıspanak 1 demet taze soğan 1 kutu/ 200 g beyaz veya labne krem peynir 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tutam muskat rendesi (küçük hindistan cevizi) 2 diş sarımsak 1 yuvarlak bütün ekmek ½ ölçü/45 g rendelenmiş kaşar veya parmesan peyniri Hazırlanışı: Temizlenmiş taze soğan ince doğranır, yıkanmış ıspanaklar ile 5-10 dakika kavrulur. Soğuduktan sonra, krem peynir, tuz, biber, muskat rendesi ve sarımsak birlikte robottan geçirilir. İçi oyulmuş ekmeğe konur, üzerine az parmesan veya kaşar peyniri serpilerek 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. (Yaklaşık 10 dakika) Kıtırlar veya ekmek dilimleri ile servis edilir. Kıtırlar: 4 adet lavaş (tortilla) Lavaş ekmekler üçgen kesilerek, fırın tepsisine dizilir ve 180 derece ısıtılmış sıcak fırında 10 dakika kızartılır. Kıtırlar bruschetta, tavuk ciğeri pate, peynir ve şarküteri ile de sunulabilir. |