13 Mayıs 2013 13:06 | |
Zen | Fish Sayadie 150 gr lagos balığı filetosu 40 gr basmati pirinci Yarım nar 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı yenibahar 1 buçuk su bardağı su 250 gr ayçiçeğiyağı 3 frenksoğanı 1 dal zahter 50 ml krema 1 çay kaşığı safran 20 gr yeşil mercimek Yarım limon Tuz karabiber Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Fish Sayadie: *Pirinçleri yıkayıp ayçiçeği yağında kavurun. Yeşil mercimek, kimyon, yenibahar ve tuzu ekleyip, 1.5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Demlenmeye bırakın. *Balık filetosunu tuz ve karabiberle tatlandırarak ızgarada pişirin. Kremaya safran, limon, tuz ve karabiberi ilave edip sos haline getirin. *Sosu balığın üzerine dökün. Nar taneleri, kızarmış soğan, frenksoğanı ve zahtare ile süsleyerek servis yapın. Kızarmış soğan dilimleri için Yarım soğanı yuvarlak dilimleyin. 1 yumurtayı bir kabın içinde çırpın. Her soğan dilimini önce yumurtaya sonra una batırıp ayçiçeği yağında kızartın.Fish Sayadie artık hazır, afiyet olsun. -alıntı- |