IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Vişneli Muhallebili Tatlı Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
18 Mayıs 2013 15:31
Violent
Vişneli Muhallebili Tatlı Tarifi

Vişneli Muhallebili Tatlı Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • Keki için: 4 adet yumurta
    1 su bardağı tozşeker
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı galeta unu
    1 su bardağı hindistancevizi
    1 paket kabartma tozu

    Kekleri ıslatmak için:
    5 kahve fincanı ılık süt
    2 kahve fincanı tozşeker

    Muhallebi için:
    Üç buçuk su bardağı süt
    1 kahve fincanı mısır nişastası
    2 kahve fincanı tozşeker

    Vişneli sos için:
    3 su bardağı vişne suyu
    3 çorba kaşığı tozşeker
    3 çorba kaşığı mısır nişastası
    1 su bardağı dondurulmuş vişne


Vişneli Muhallebili Tatlı Yapılışı


KEK için derin bir kapta yumurta ve tozşekeri çırpın. Sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin. Un, hindistancevizi ve kabartma tozu ilave edip, tüm malzemeyi karıştırın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tepsiye küçük çember kalıplar yerleştirin. Hazırladığınız karışımı kalıplara paylaştırın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (keklere bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra kekleri bir spatula yardımıyla çemberleriyle birlikte tepsiden alın ve düz bir kaba aktarın. Sütle tozşekeri karıştırın ve kekleri ıslatın. Muhallebi için süt, nişasta ve tozşekeri bir tencereye alıp, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Muhallebiyi keklerin üzerine paylaştırın. Vişneli sos için vişne suyu, tozşeker ve nişastayı bir tencereye alıp, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve içine dondurulmuş vişneyi katın. Tatlıların üzerine sosu paylaştırın ve donması için buzdolabında en az 3-4 saat bekletin. Daha sonra çember kalıpları hafifçe sallayarak servis tabaklarına çıkarın.







Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı