18 Mayıs 2013 17:21 | |
Violent | Cevap: Kakaolu Islak Kek Kakaolu Islak Kek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Kakaolu Islak Kek Yapılışı Öncelikle tozşeker ve yumurtaları 3-4 dakika çırpın. Süt, vanilya, margarin ve zeytinyağını ekleyip, çırpmaya devam edin. Kakaoyu da katıp, şöyle bir karıştırın. Bu malzemeden 1 su bardağı dolusu ayırın. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip, son kez karıştırın. Margarinle yağlanmış bir kek kalıbına, malzemeyi dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Keki fırından aldıktan sonra, önceden ayırdığınız 1 su bardağı sıvı malzemeyi kekin üzerine dökün. Soğuyunca, dilimleyerek servis yapın. |
01 Mayıs 2010 15:41 | |
Dilara | Kakaolu Islak Kek Kakaolu Islak Kek Malzemeler, 4 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı un Hazırlanışı, Çırpma kabında yumurta ve toz şekeri köpürene dek mikserle çırpın. Vanilya, kabartma tozu, kakao, sıvıyağ ve sütü ilave edip karıştırın. Karışımdan 1 su bardağı ayırın. Çırpma kabında kalan karışıma 1 su bardağı unu ekleyip karıştırın. Kare fırın tepsisini yağlayıp kek hamurunu içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kek fırından çıktıktan sonra üzerine ayırdığınız 1 su bardağı kakaolu karışımı dökün. Kek; kakaolu sosu tamamen çekene kadar bekletin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun. |