Moderatör olmak için tıklayın!.
Editör olmak için tıklayın!.
Forum kuralları hk.
IF Görüntülü Röportajlar
IF helper grubu hk.
Siyasi içerikler hk.
Reklam alımları hk.
Düşünce platformu hk.
Özel mesaj engelleme
Anasayfa
Sunucular
Makaleler
Kurallar
Kimler Online
Yönetim Ekibi
OkeyIF
İletişim
Reklam Ver
Nickiniz
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Topluluk
Topluluk Linkleri
Sosyal Gruplar
eTicaret
IRC Server
Seçilene git...
Konu
:
Örgülü Pilav
Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz:
Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Lütfen allttaki kutucuğa
" ircforumlari "
yazınız.
Başlık:
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
Sembol istemiyorum
Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler
Linkleri otamatik urlye cevir
Automatically retrieve titles from external links
Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.
Yeniden boyutlandir
100x... (avatar)
150x... (küçük resim)
320x... (websiteleri ve e-mail için)
640x... (mesaj panolari için)
800x... (15 inç monitor)
1024x... (17 inç monitor)
1280x... (19 inç monitor)
1600x... (21 inç monitor)
Hayir
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.
Konuyu değerlendir
5 : Mükemmel
4 : İyi
3 : Orta
2 : Kötü
1 : Üzücü
Konuya ait Cevaplar
(Yeniler yukarda)
19 Mayıs 2013 00:28
Zen
Örgülü Pilav
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Gerekli Malzemeler
Pilav için
1 adet tavuk göğsü
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
Yarım su bardağı antep fıstığı
Hamur için
1,5 su bardağı un
1 yumurta
Yarım yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü yıkayıp tencereye alalım.
Bir su bardağı su ve tuz ilave edip haşlayalım.
Tavuk göğsünün etlerini kemiklerinden ayırıp bir kenarda bekletelim.
Yarım su bardağı yağı tencereye alalım.
Tavuk göğsünü haşladığımız suyu 4 su bardağına tamamlayalım.
Pirinci bol suda yıkayıp, süzelim ve kaynayan suya ilave edelim.
Pilavımızın inmesine yakın bezelyeleri ilave edelim.
Pirinçler suyunu iyice çekince ateşten alalım.
Üzerine bir bez örtüp dinlendirelim.
Bu arada 1,5 su bardağı unu eleyip ortasını açalım.
Yumurtayı kıralım, tuzunu ve çok az su ilave ederek yoğuralım.
Unlanmış bir zeminde yaptığımız bezeyi iki mantı hamuru kalınlığında açalım.
Yufkayı iki parmak eninde şeritler halinde keselim.
Yuvarlak tabanlı bir tencereyi yarım yemek kaşığı sıvı yağ ile iyice yağlayalım.
Hazırladığımız şeritleri enine ve boyunu aralıklı olarak tencereye dizelim.(kafes gibi)
Şeritlerin uçları hafifçe tencerenin dışına sarksın.
Kafes boşluklarına fıstıkları yerleştirelim.
Pilavın yarısını tencereye döküp bastıralım.
Tavuğu pilavın üzerine döküp karabiber ekleyelim.
Kalan pilavı da döküp kaşıkla bastırarak düzeltelim.
Tencerenin dışına sarkan şeritlerin uçlarını pilavın üzerine döndürelim.
Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında şeritler pembeleşene dek pişirelim.
Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz
Var
Mesaj Yazma Yetkiniz
Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz
Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz
Yok
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodu
Kapalı
Forum Rules
mimarsinanokullari.com
mjsanaokulu.com
eburke.org