19 Mayıs 2013 17:43 | |
Violent | Damla Sakızlı Bademli Reçeli Damla Sakızlı Bademli Reçeli tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 200 g (1,5 su bardağı) badem 800 g kırmızı elma 100 ml (1 çay bardağı) su 1 kg toz şeker 1 poşet Dr. Oetker Reçelyap 1 poşet Dr. Oetker Damla Sakızlı Şekerli Vanilin Hazırlanışı: Bademleri sıcak suda 20 dakika bekletip suyunu süzün. Kabuklarını soyun ve bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesin. Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Bademleri, elmaları ve 1 çay bardağı suyu tencereye alın. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da tencereye döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın, şekerli vanilini ilave edin ve 3 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun. Metal kapaklı kavanozlara doldurun ve ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin. |