IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Damla Sakızlı Bademli Reçeli Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
19 Mayıs 2013 17:43
Violent
Damla Sakızlı Bademli Reçeli

Damla Sakızlı Bademli Reçeli tarifi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
200 g (1,5 su bardağı) badem
800 g kırmızı elma
100 ml (1 çay bardağı) su
1 kg toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 poşet Dr. Oetker Damla Sakızlı Şekerli Vanilin

Hazırlanışı:
Bademleri sıcak suda 20 dakika bekletip suyunu süzün. Kabuklarını soyun ve bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesin.

Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Bademleri, elmaları ve 1 çay bardağı suyu tencereye alın.

Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da tencereye döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın, şekerli vanilini ilave edin ve 3 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun. Metal kapaklı kavanozlara doldurun ve ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.







Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı