19 Mayıs 2013 17:48 | |
Violent | Kuşburnu Elma Reçeli Kuşburnu Elma Reçeli Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2-3 adet kuşburnu poşet çay 2 su bardağı kaynar su 600 g küp şeklinde doğranmış elma 1 poşet Dr. Oetker Reçelyap 1 kg toz şeker Hazırlanışı: Poşet çayları bir kaba alın. Üzerine 2 su bardağı kaynar suyu ilave edin ve 10-15 dakika bekletin. Sürenin sonunda poşetleri çıkartıp kuşburnu çayını bir tencereye alın. Üzerine elmaları ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da tencereye döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin düzgün dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin. |