19 Mayıs 2013 17:58 | |
Violent | Naneli Elma Reçeli Naneli Elma Reçeli Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 500 g kabuğu ve çekirdekleri ayıklanmış armut 500 g kabuğu ve çekirdekleri ayıklanmış elma 2 limon kabuğu rendesi 1 çay bardağı su 1 poşet Dr. Oetker Reçelyap 1 kg toz şeker 3 dal taze nane Hazırlanışı: Elma ve armutları küçük küpler şeklinde doğrayın. Limon kabuğu rendeleri ile birlikte bir tencereye koyun. Üzerine 1 çay bardağı suyu ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da meyvelere ilave edip yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp dallarından ayıkladığınız nane yapraklarını ilave edin. Arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun ve metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için tamamen soğuyuncaya kadar (30-40 dakika ara ile) kavanozların ters-yüz çevirme işlemini tekrarlayın. |