Moderatör olmak için tıklayın!.
Editör olmak için tıklayın!.
Forum kuralları hk.
IF Görüntülü Röportajlar
IF helper grubu hk.
Siyasi içerikler hk.
Reklam alımları hk.
Düşünce platformu hk.
Özel mesaj engelleme
Anasayfa
Sunucular
Makaleler
Kurallar
Kimler Online
Yönetim Ekibi
OkeyIF
İletişim
Reklam Ver
Nickiniz
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Topluluk
Topluluk Linkleri
Sosyal Gruplar
eTicaret
IRC Server
Seçilene git...
Konu
:
Kabak Çiçeği Dolması nasıl yapılır ?
Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz:
Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Türkiye'nin Başkenti Alttaki Kutucuğa
" ankara "
yazınız.
Başlık:
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
Sembol istemiyorum
Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler
Linkleri otamatik urlye cevir
Automatically retrieve titles from external links
Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.
Yeniden boyutlandir
100x... (avatar)
150x... (küçük resim)
320x... (websiteleri ve e-mail için)
640x... (mesaj panolari için)
800x... (15 inç monitor)
1024x... (17 inç monitor)
1280x... (19 inç monitor)
1600x... (21 inç monitor)
Hayir
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.
Konuyu değerlendir
5 : Mükemmel
4 : İyi
3 : Orta
2 : Kötü
1 : Üzücü
Konuya ait Cevaplar
(Yeniler yukarda)
22 Mayıs 2013 16:12
Zen
Kabak Çiçeği Dolması nasıl yapılır ?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
25 adet kabak çiçeği
1 bardak pirinç yada bulgur (her çiçek için ortalama 1 tatlı kaşığı pirinç yada bulgur gidiyor)
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
dere otu , nane
tuz , pul biber
1/2 bardak zeytin yağı
Yapılışı
Öncelikle sabah çok erkenden bahçeye gidip kabakların çiçeğini toplayalım.
yada sabah çok erken saatlerde pazara gidip kabak çiçeği satın alalım.
soğanları çok ince doğrayalım eğer ince doğrayamıyorsanız rendeleyebilirsiniz.
İyice yıkadığımız pirinçlerin içerisine soğanları, salçayı , tuzu ,zeytinyağı , pulbiberi , naneyi , dereotunu koyup iyice karıştıralım.
Çiçeklerimizin ortasında bulunan taçları çıkaralım eğer çıkarmakta zorlanıyorsanız bir cımbız yardımıyla çıkarın.
Kenarlarındaki yeşil kısımlarıkoparalım ve su dolu bir kabın içerisinde nazikçe yıkayalım.
Hazırladığımız harçtan çok az miktarda koyalım.
Orta kısımı geçmeyecek şekilde olsun.
Tencereye sıra sıra dizelim ve üstüne zeytin yağı , 1 parmak geçecek şekilde su koyalum suyunu çekene kadar yaklaşık 15 - 20 dk.
pişirelim.
AFİYET OLSUN...
Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz
Var
Mesaj Yazma Yetkiniz
Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz
Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz
Yok
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodu
Kapalı
Forum Rules
mimarsinanokullari.com
mjsanaokulu.com
eburke.org