IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Biberli Açık Börek Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
31 Mayıs 2013 20:39
Violent
Biberli Açık Börek

Biberli Açık Börek Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • Hamuru için:
    250 gram süzme yoğurt
    250 gram oda sıcaklığında
    bekletilmiş tereyağı
    Aldığı kadar un
    1 çay kaşığı tuz

    Üzeri için:

    2 adet sarı dolmalık biber
    3 adet yeşil dolmalık biber
    2 adet kırmızı biber
    1 adet soğan
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı tozşeker
    50 gram beyaz peynir
    2 dal nane yaprağı
    Tuz, karabiber, kekik


Biberli Açık Börek Yapılışı


HAMURU için yoğurt, tereyağı ve tuzu geniş bir kaba alın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesinden biraz sert bir hamur hazırlayın. 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

Diğer taraftan biberleri ve soğanı jülyen doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp doğranmış biberleri ve soğanı 8-10 dakika kavurun. Üzerine 1 çorba kaşığı tozşeker ve baharatları ekleyin. Dinlenmiş hamuru unlu tezgahta tepsinizin büyüklüğünde açın. Kenarlarını içeri kıvırıp bir parmak kalınlığında katlayın ve üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkınca kavrulmuş biberleri üzerine koyun. Küp doğranmış peyniri serpin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı