IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Sultan Mahmut çorbası nasıl yapılır? Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Haziran 2013 11:44
Zen
Sultan Mahmut çorbası nasıl yapılır?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER

250 gr kereviz
250 gr havuç
250 gr kırmızı mercimek
500 gr ptates
2 adet soğan
250 gr tereyağı
12 bardak tavuk suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet nane
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
1 çay kaşığı acı kırmızı biber
tuz

HAZIRLANIŞI

Kerevive patatesi soyup minil küpler halinde üzeri kazınmış havuçları ise küçük küçük doğrayıp hepsini suda bekletin. Tereyağından 1 orba kaşığı ayırıp kalanını zeytinyağı ile birlikte tencereye yerleştirin. Rendelenmiş soğanı ilave edip tahta kaşıkla kaıştırarak pembeleştirin. Ayıklanıp yıkanmış kırmızı mercimeği ve sulandırılmış domates salçasını kavrulmuş soğana ilave edip pembeleşmiş soğana ilave edip karıştırın. Sıcak tavuk suyunu ilave edip mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin. Suda bekleyen sebzeleri süzerek pişn mercimeğe ilave edin. Tuz ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra pişmeye bırakın. Kıyılmış nane ve maydanozu ekleyin. küçük bir tavada kalan tereyağı ile kırmızı biberi kzdırın. Çorbayı ateşten alıp kızdırılmış yağı üzerine gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı