21 Temmuz 2013 20:24 | |
oneofgirl | Kıymasız Patates Mantı Malzemeler 2-3 adet patates Sarımsaklı yoğurt Sosu İçin 1 adet soğan 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1,5 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı nane Tuz Arzuya göre kırmızı toz biber Hazırlanışı Patatesler soyularak yıkanır ve yarım ay şeklinde doğranır. Üzerini geçecek kadar su ile birlikte tencereye alınır. Haşlamaya bırakılır.Ayrı bir yerde yemeklik doğranmış soğanlar zeytinyağında kavrulur. Ardından salça eklenir. Salça eridikten sonra tuz ve baharatlar eklenir. Karıştırılıp altı kapatılır.Haşlanan patateslerin suyu iyice süzülür. Servis tabağına dizilir. Üzerine bolca sarımsaklı yoğurt gezdirilir. Onun üstüne sos dökülür. Servis yapılır. Afiyet olsun. |