22 Temmuz 2013 18:42 | |
oneofgirl | Yufka Çanağında Mevsim Salatası Tarifi Malzemeler Yufka çanağı için: 1 adet yufka 20 gram tereyağı Salata için 2-3 çiçek brokoli 2-3 adet kiraz domates 3 yaprak marul 4-5 dal roka Yarım nar 2 çorba kaşığı tane mısır Yarım havuç 1 su bardağı kıyılmış kırmızı lahana Sos için 2 çorba kaşığı hardal 1 adet limonun suyu 1 çay bardağı nar suyu 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı YUFKA çanağı için, ısıya dayanıklı orta büyüklükte bir kaseyi ters çevirin. Dış yüzeyini tereyağı ile iyice yağlayın. Üzerine yufkayı yapıştırın. Kenarlarını kesip, az tereyağı sürün ve yeniden üzerine yapıştırın. Kaseyi fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yufka pembeleşene dek pişirin. Salata için brokoliyi sıcak suda 2-3 saniye dinlendirip, soğuk sudan geçirin. Havucu meyve soyacağı ile dilimleyin. Tüm salata malzemesini yufka çanağına yerleştirin. Sos malzemesini iyice çırpın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın. Afiyet olsun. |