24 Temmuz 2013 19:34 | |
oneofgirl | Külbastılı Yaprak Sarma Tarifi Malzemeler 400 gr Külbastılık et Sarması İçin: Asma Yaprağı 1 Su B. Pirinç 3 Soğan 1 Çorba K. Domates Salçası 1 Tatlı K. Biber Salçası 1 Domates Dereotu Maydanoz Taze Nane Tuz,Karabiber Yenibahar Zeytinyağı Su Hazırlanışı Pirinci ıslayın. Soğanları doğrayın. Domatesi rendeleyin. Hepsini karıştırma kabına alın. Salçaları ekleyin. Dereotunu, naneyi, maydanozu doğrayın ve karıştırma kabına ilave edin. Baharatlarını ve zeytinyağını da döküp karıştırın.Yaprakların içine harçtan koyup incecik sarın. Etleri yağda 5 dakika kadar çevirerek pişirin. Ayrı bir tencerenin dibine etleri yerleştirin. Üzerine sarmaları dizin. Zeytinyağını dökün. Dolmaların üstünü servis tabağıyla kapatın.Suyunu dökün ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pişince tencereyi, büyükçe bir servis tabağına ters çevirin. Afiyet olsun. |