25 Temmuz 2013 17:45 | |
oneofgirl | Frenk Üzümü Reçeli Tarifi Malzemeler 1.250 gr Frenk üzümü 2 kg tozşeker 1 lt su 1 limon Yapılışı Frenk üzümleri ayıklanıp bir kürdan yardımıyla kabuklarını yırtmadan çekirdekleri çıkarılır ve bir gün bekletilir.Bir tencereye 2 kg toz şeker ve 5 bardak su konularak ağdalaşıncaya kadar kaynatılır.Şurup ağdalaştıktan sonra frenk üzümleri içine atılır ve 2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indirilir, 24 saat dinlendirilmek üzere bir kenara bırakılır.Ertesi gün tekrar birkaç taşım kaynattıktan sonra içine bir limonun suyu veya yarım fincan suda eritilmiş 5 gram limon tuzu konulur ve bir taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için ateşten indirilir.Reçel soğuduktan sonra kavanozlara boşaltılır ve ağzı sıkıca kapatılarak serin ve kuru bir yerde saklanır. |