28 Temmuz 2013 14:03 | |
oneofgirl | Kayısılı Pilav Nasıl Yapılır? [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: • 1 su bardağı pirinç • 1 adet soğan • 1 çorba kaşığı tereyağı • 8 adet kuru kayısı • 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz veya file badem • Bir buçuk su bardağı su • Yarım çay kaşığı tozşeker • Tuz, karabiber Yapılışı: 1-)Pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra suyunu süzün ve bol su ile yıkayın. 2-)Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı tereyağında hafifçe kavurun. İçine pirinç, ince doğranmış kuru kayısı ve cevizi ilave edin. 3-)Su, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. 4-)10 dakika demlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. |