IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Kolay Baklava Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Ağustos 2013 17:56
oneofgirl
Kolay Baklava Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kolay Baklava Tarifi

Malzemeler,

10 adet milföy hamuru
1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
100 gram tereyağı

Şerbeti için,

2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı,

Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu tencerede karıştırın.
Şerbeti bir taşım kaynatıp ocaktan indirin ve limon suyunu ekleyin.
Beş adet milföy hamurunu üst üste koyup merdaneyle orta boy fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
Tepsiye, açtığınız milföy hamurunu yerleştirip üzerine Antep fıstığı serpiştirin.
Kalan beş adet milföy hamurunu aynı şekilde açıp tepsiye, fıstıkların üzerini kapatacak şekilde yerleştirin.
Tereyağını kısık ateşte eritip, milföy hamurunun üzerine dökün.
Baklavayı buzdolabında 30 dakika dinlendirip çıkarın.
Dolaptan çıkardığınız milföy hamurlarını baklava şeklinde kesin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün.
Baklava şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı