02 Ağustos 2013 17:57 | |
oneofgirl | Ballı Muhallebi Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler, 1 litre süt 1 su bardağı un Yarım su bardağı toz şeker 2 paket vanilya 2 adet muz 1 çay bardağı süzme bal Yarım çay bardağı su Hazırlanışı, Tencereye; süt, un, toz şeker ve vanilyayı alın. Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Muhallebiyi ocaktan indirip ılınması için bekletin. Muzların kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın. Tatlı kâselerini, suyla hafifçe ıslatın. Kâselerin yarısında kadar muhallebi koyun. Üzerine birkaç dilim muz yerleştirin. Kâseyi dolduracak şekilde muhallebi koyun. Muhallebileri buzdolabında 2 saat bekletin. Düz tabaklara ters çevirin. Bal ve suyu sos tenceresine alıp kısık ateşte kaynatın. Ballı sos soğuduktan sonra muhallebilerin üzerine dökün. Afiyet olsun. |