IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Çilekli Donmuş Yaş Pasta Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Ağustos 2013 18:27
oneofgirl
Çilekli Donmuş Yaş Pasta Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
500 gr çilek
200 gr krema
150 gr un
150 gr şeker
8 adet yumurta
3 ½ adet yaprak jelatin
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su

Yapılışı
Keki için 6 adet yumurta, 150 gram şekerle önce yavaş sonra da hızlı devirde beyazlaşana kadar çırpılır. İçine 150 gr un ilave edilir ve biraz karıştırılıp 3 yemek kaşığı sıvı yağ katılır. Kek hamuru biraz daha mikserle çırpılır. Kekin pişerken sönmemesi için hamuru spatula ile da karıştırıldıktan sonra margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür. Kek önceden 150 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Pişen kek oda sıcaklığında soğutulur.
Karıştırma kabına 2 yumurtanın akı alınır. Üzerine 1 yemek kaşığı şeker eklenip kar gibi olana kadar mikserle çırpılır.
1 çay bardağı şeker 1 çay bardağından biraz daha az suyla koyulaşana kadar kaynatılır. (Şerbetin kıvamını bulduğu parmak ucuna damlatılarak anlaşılır. Şerbet eğer akmıyorsa kıvamını bulmuş demektir) Ağdalaşan şeker kar gibi olana kadar çırpılan yumurta aklarına eklenir. Pastamızın dolgusu soğuyana kadar karıştırılır.
3 buçuk adet yaprak jelatin yumuşayana kadar suda bekletilir. 300 gram çilek küp küp doğranıp tavaya alınır. Yumuşayan jelatinler sudan çıkartılır ve eriyene kadar çileklerle birlikte pişirilir.
200 gr krema katılaşana kadar çırpılıp; jelatinle pişirilen çilekler ve kar gibi dolguyla birleştirilir. Soğuyan kek ikiye kesilir, içi ve üzeri krema karışımıyla kaplanıp buzlukta katılaşana kadar bekletilir.
Kreması donan kek buzluktan alınır. Üzeri çilek dilimleriyle süslenir.
Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı