IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Parmak Tatlısı Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Ağustos 2013 18:53
oneofgirl
Parmak Tatlısı Tarifi

Parmak Tatlısı ; İrmik tanecikleri 125-140 mikrometre büyüklüğünde, sarı renkte, parlak ve köşelidir. Irmik yapımında genellikle sert buğday kullanılır.

Parmak Tatlısı Tarifi Malzemeler

125 gr margarin (oda sıcaklığın da)
yarım çay bardağı şeker
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

İçi için

1 su bardağı kırılmış ceviz
birazda tarçın

Parmak Tatlısı Tarifi Şerbeti için

2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Parmak Tatlısı Tarifi Üzeri için

1 su bardağı irmik

Parmak Tatlısı Tarifi Hazırlanışı

- İlk olarak şerbeti hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
- Hamur için saylan malzemeler karıştırılarak yumuşak kıvamda ele yapışmayacak şekilde hamur yapılır.
- Hamur 15 dakika dinlenmeye bırakılır ve bu arada iç malzemesi karıştırılarak hazırlanır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanarak açılır ortasına ceviz konarak limon şeklinde kapatılır.
- Her tarafı irmiğe bulanarak tepsiye dizilir.
- 180 derece de pişmeye bırakılır. Piştikten sonra 5 dakika bekletilir ve iyice soğumuş olan şerbet üzerine dökülür.
Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı