IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Vişneli Yaprak Sarma Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Ağustos 2013 19:21
oneofgirl
Vişneli Yaprak Sarma


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
4 su bardağı Pirinç
250 gr salamura yaprak
4 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
½ demet maydanoz
½ demet nane
25 gr dolmalık fıstık
2 su bardağı vişne suyu
25 gr kuş üzümü
200 gr vişne suyu
Kimyon, Tuz, Karabiber

Yapılışı
Salamura yaprakları kaynar suda 2-3 dk haşlayıp süzgece alın. Pirinci ayıklayıp, yıkayıp suyunu süzün. Yemeklik doğradığınız soğanları, tencerede ısıttığınız zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun, pirinci ekleyin 1-2 dk kavurun. Fıstığı ekleyip, 2 dk daha kavurun. Üzümleri, naneyi, maydanozu, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip, yarım su bardağı sıcak su ilave edip kısık ateşte hafif diri kalıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız içle yaprakları sararken ortalarına, çekirdeği çıkarılmış birer vişne yerleştirin ve tencereye dizin. Üzerine 2 su bardağı vişne suyu ekleyin. Üzerine porselen bir tabak kapatıp,
tencerenin kapağını kapayıp, 20 dk pişirin.Yarım limon suyu ile bir kaşık zeytinyağı karışımını pişen dolmaların üzerine dökün. Tencerenin kapağını aralık bırakıp, soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı