06 Ağustos 2013 00:24 | |
oneofgirl | Soslu Karnabahar Salatası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Yarım adet küçük karnabahar 1 adet orta boy havuç 4-5 adet salatalık turşusu 100 gram konserve bezelye veya haşlanmış bezelye 15-20 adet yeşil zeytin 2 çorba kaşığı mayonez 1 tatlı kaşığı hardal 2 çorba kaşığı ketçap 1/4 limon suyu 1/4 çay bardağı zeytinyağı Bir avuç ceviz, tuz Yapılışı Karnabaharı bütün olarak tencereye yerleştirelim. Havucu ikiye kesip tencereye alalım. Karnabaharın yarısına gelecek kadar su ilavesi ile sebzeleri haşlayalım, soğutalım. Sebzeleri buharda haşlarsanız daha da lezzetli oluyor. Haşlanmış karnabahar' dallarına ayıralım. Haşlanmış havucu verev dilimler halinde keselim. Kornişon turşuyu dilimleyelim. Karnabahar havuç ve turşuyu derin bir kaseye alıp, üzerine bezelyeleri ve yeşil zeytinleri ekleyerek malzememizi harmanlayalım. Ayrı bir kasede sosunu hazırlayalım. 2 çorba kaşığı mayonezi, 1 tatlı kaşığı hardalı, 2 çorba kaşığı ketçabı, limon suyunu, zeytinyağını ve yeterince tuzu, kaseye alıp, iyice çırpalım. Hazırladığımız bu sosu sebzelerin üzerine gezdirelim. Salatayı tekrar harmanlayıp, servis tabağına aktaralım. Üzerine iri dövülmüş cevizi serpelim. Servis yapalım. Afiyet olsun. |