IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Soslu Karnabahar Salatası Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Ağustos 2013 00:24
oneofgirl
Soslu Karnabahar Salatası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
Yarım adet küçük karnabahar
1 adet orta boy havuç
4-5 adet salatalık turşusu
100 gram konserve bezelye veya haşlanmış bezelye
15-20 adet yeşil zeytin
2 çorba kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
2 çorba kaşığı ketçap
1/4 limon suyu
1/4 çay bardağı zeytinyağı
Bir avuç ceviz, tuz

Yapılışı
Karnabaharı bütün olarak tencereye yerleştirelim. Havucu ikiye kesip tencereye alalım. Karnabaharın yarısına gelecek kadar su ilavesi ile sebzeleri haşlayalım, soğutalım. Sebzeleri buharda haşlarsanız daha da lezzetli oluyor. Haşlanmış karnabahar' dallarına ayıralım. Haşlanmış havucu verev dilimler halinde keselim. Kornişon turşuyu dilimleyelim. Karnabahar havuç ve turşuyu derin bir kaseye alıp, üzerine bezelyeleri ve yeşil zeytinleri ekleyerek malzememizi harmanlayalım. Ayrı bir kasede sosunu hazırlayalım. 2 çorba kaşığı mayonezi, 1 tatlı kaşığı hardalı, 2 çorba kaşığı ketçabı, limon suyunu, zeytinyağını ve yeterince tuzu, kaseye alıp, iyice çırpalım. Hazırladığımız bu sosu sebzelerin üzerine gezdirelim. Salatayı tekrar harmanlayıp, servis tabağına aktaralım. Üzerine iri dövülmüş cevizi serpelim. Servis yapalım. Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı