06 Ağustos 2013 20:12 | |
oneofgirl | Mini Elmalı Tart (Diyet) Malzemeler 4 çay kaşığı tereyağı 2 elma 2 ½ çay kaşığı esmer şeker 1 çimdik tuz 4 çay kaşığı yağsız yoğurt Birkaç adet hamur çanağı Hazırlanışı Hamur çanaklarını milföy hamuruyla önceden hazırlayın. Elmaları çok küçük, ama dişe gelen parçalar hâlinde doğrayın. Tereyağını eritin; ama kısık ateşte eritin ki yanmasın. Tereyağının içine limon suyunu, esmer şekerin yarısını ve elmaları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Başka bir kaba da yoğurdu ve şekerin kalanını koyup karıştırın. Karışımı, hazırladığınız hamur çanaklarına dağıtın ve üzerine de yoğurtlu sostan bir çay kaşığı kadar koyun. Afiyet olsun. Not: Hazırladığınız çanakların boyutlarına göre değişmekle birlikte, tüm malzemeyi 15 ufak hamur çanağına böldüğünüzde her bir hamur çanağı yaklaşık 60 kalori olacaktır. |