07 Ağustos 2013 18:02 | |
oneofgirl | Kişnişli Salatalık Turşusu Malzemeler: 1 kilo turşuluk salatalık yarım demek maydanoz ya da dereotu 1 baş sarmısak 10 yemek kaşığı kişniş tohumu 1 su bardağı sirke 1 yemek kaşığı toz şeker 1 litre su için 6 yemek kaşığı kaya tuzu Yapılışı: Salatalıkları ieteğe göre enine ya da boyuna dilimleyin, bütün kullanacaksanız bıçak yardımıyla delin. Sarımsakları soyun, dereotu ya da maydanozu yıkayın. Salatalalıkları kavanoza sarımsaklarla ve kişniş tohumlarıyla karıştırarak istifleyin. Salamurayı hazırlamak için 1 litre kaynayıp soğumuş suya , sirke, tuz ve şekeri ekleyerek tuz ve şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Tuz iyice eridikten sonra salamura suyunu kavanozlara boşaltın. En üste dereotunu ya da maydanozu yerleştirerek kapağı sıkıca kapatın. Güneş görmeyen bir yerde 2-3 hafta beklettikten sonra tadına bakın, eğer istediğiniz lezzete ulaşmışsa servis yapın. |