IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Şehriyeli Orman Kebabı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Ağustos 2013 18:16
oneofgirl
Şehriyeli Orman Kebabı

Malzemeler
Yarım kg kuşbaşı et
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet patates
1 büyük havuç
2 adet yeşil biber (mevsimi olmadığı için kullanmadım)
2 orta boy soğan
1 su bardağı bezelye
1 adet domates (mevsimi olmadığı için kullanmadım)
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Karabiber
Nane
Yarım su bardağı arpacık şehriye
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı
Kuşbaşı doğranan etleri sıvı yağ ile birlikte tencereye alalım. Etler suyunu bırakana kadar har ateşte suyunu bırakınca kısık ateşte pişmeye bırakalım. Diğer taraftan patatesler ve havuç soyularak küp küp doğranır. Etlerin pişmesinden 35-40 dk sonra patates ve havuçlar eklenir. Ardından iri doğranmış yeşil biber, yarım halka şeklinde doğranmış soğanlar ve bezelyeler eklenir. 15 dk sonra kabuğu soyulup küp küp doğranmış domates ile ufak parçalar halinde sarımsaklar eklenir. (ben dediğim gibi mevsimi olmadığı için domates ve biber kullanmadım, şüpheniz olmasın ki böyle de çok lezzetli bir yemek oldu.) Tuz, baharatlar ve 1 su bardağı sıcak su eklenerek kapağı kapatılır. Ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Et ve tüm sebzeler pişince altı kapatılır.
Öte yandan ayrı bir tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağda şehriyeler kavrulur. Rengi değişen şehriyelere 1 su bardağı su eklenir. Kaynayınca tuzu eklenerek karıştırılır. Kapağı kapatılır ve altı kısılır. Şehriyeler suyunu çekince altı kapatılır.
Servis için orman kebabı kaselere (varsa güveç kaselerine) alınır. Üzerlerine 1 yemek kaşığı kadar şehriye eklenir. Ve sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı