07 Ağustos 2013 18:16 | |
oneofgirl | Şehriyeli Orman Kebabı Malzemeler Yarım kg kuşbaşı et 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet patates 1 büyük havuç 2 adet yeşil biber (mevsimi olmadığı için kullanmadım) 2 orta boy soğan 1 su bardağı bezelye 1 adet domates (mevsimi olmadığı için kullanmadım) 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Tuz Karabiber Nane Yarım su bardağı arpacık şehriye 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz Yapılışı Kuşbaşı doğranan etleri sıvı yağ ile birlikte tencereye alalım. Etler suyunu bırakana kadar har ateşte suyunu bırakınca kısık ateşte pişmeye bırakalım. Diğer taraftan patatesler ve havuç soyularak küp küp doğranır. Etlerin pişmesinden 35-40 dk sonra patates ve havuçlar eklenir. Ardından iri doğranmış yeşil biber, yarım halka şeklinde doğranmış soğanlar ve bezelyeler eklenir. 15 dk sonra kabuğu soyulup küp küp doğranmış domates ile ufak parçalar halinde sarımsaklar eklenir. (ben dediğim gibi mevsimi olmadığı için domates ve biber kullanmadım, şüpheniz olmasın ki böyle de çok lezzetli bir yemek oldu.) Tuz, baharatlar ve 1 su bardağı sıcak su eklenerek kapağı kapatılır. Ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Et ve tüm sebzeler pişince altı kapatılır. Öte yandan ayrı bir tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağda şehriyeler kavrulur. Rengi değişen şehriyelere 1 su bardağı su eklenir. Kaynayınca tuzu eklenerek karıştırılır. Kapağı kapatılır ve altı kısılır. Şehriyeler suyunu çekince altı kapatılır. Servis için orman kebabı kaselere (varsa güveç kaselerine) alınır. Üzerlerine 1 yemek kaşığı kadar şehriye eklenir. Ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun. |