IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Portakal Kabuğu Reçeli Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
11 Ağustos 2013 01:30
Estela
Cevap: Portakal Kabuğu Reçeli

toXic Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Deniyelim bi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Denemesi senden yemesi benden @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
11 Ağustos 2013 01:18
toXic
Cevap: Portakal Kabuğu Reçeli

Deniyelim bi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
11 Ağustos 2013 01:15
Estela
Portakal Kabuğu Reçeli

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi



Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır - Portakal Kabuğu Reçeli - Portakal Reçeli



Malzemeler;


•1,5 kg. (7-8 adet) yafa portakal
•1500 gr. tozşeker (6 su bardağı)
•625 ml.su (2,5 su bardağı)
•1 adet limonun suyu ya da 1 gr. limon tuzu

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Portakal Kabuklarının Hazırlanışı:

1.Portakalların kabukları bir parmak kalınlığında soyululur. İçlerindeki beyaz kısım bir bıçakla alınır (çok alırsanız kabuk pişerken sertleşir).

2.Uzun bir ip iğneye geçirilir. Her şerit içeri doğru resimdeki gibi sarılır (gül gibi). İğneyle delerek ipe dizilir. İpin ucu düğümlenir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

3.Portakal kabuklarını büyük bir kaseye koyup üzerine su doldurulur. Bir kaç saatte bir suyu değiştirerek bir gün suda bekletilir (acılarını atmaları için).


4.Bol suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzüp sudan alınır.

5.Şeker ve su tahta bir kaşıkla karıştırarak kaynatılır. Biraz kaynayınca kabukları içine atılır. Kısık ateşte köpüğünü alarak reçel kıvamını buluncaya kadar kaynatılır.

6.Limon suyunu veya limon tuzunu ilave edip bir taşım kaynatarak ocaktan alınır. Bir bıçakla ipi kesip kabuları sıyırarak iplikten çıkarılır. Ilınınca kavanozlara alıp serin bir yerde saklanır.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı