12 Ağustos 2013 16:26 | |
oneofgirl | Karamelize Nektarinli Lorlu Cheesecake Malzemeler: 20 gram margarin 175 gram tuzsuz etimek 4 yemek kaşığı sıvıyağı 1 +1/4 bardak toz şeker * kahverengi şekerde olabilir *. 4 yumurta 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı limon rendesi 1,5 tatlı kaşığı limon suyu, arzuya bağlı 500 gram tuzsuz lor peyniri 500 gram süzme yoğurt 3 yemek kaşığı un Karamelize nektarin: 140 gram rondodan geçirilmiş toz şeker * ingilizlerin kullandığı toz şeker bizimkinin daha da öğütülmüş hali, onun gibi olsun diye rondodan geçirebilirsiniz *. 25 gram katı yağ, soğuk 4 nektarin Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı Yağı eritin. Etimekleri mutfak robotundan geçirin. Sıvıyağı, 1/4 bardak şeker, margarin ve etimekle karıştırın. (yapışmakta zorlanırlarsa biraz daha sıvıyağ ekleyin.) Yağlanmış kalıba iyice bastırın. Kenarlarını biraz yükseltip buzdolabında bekletin. Diğer yanda yumurtayı, yumurta sarısını, 1 bardak şekeri ve rende limonu köpük olana dek iyice çırpın. Süzme yoğurt, lor peyniri ve unu ekleyip karıştırın. Karışımı kalıba dökün. 150 derecede önceden ısıttığınız fırına koyup yaklaşık 1 saat pişirin. Pastayı soğumaya bırakın. 140 gram toz şekeri 5 yemek kaşığı su ile teflon tavada kahverengi olana kadar yakın. Nektarinleri ve yağı ekleyip kısık ateşte nektarinler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika-pişirin. (Şeker, meyveler eklenince yapışacaktır ancak sonradan tekrar erir.) Nektarini cheesecake dilimlerinin üzerinde servis yapın. Afiyet olsun. |