IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kıymalı Kapalı Pide Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
13 Ağustos 2013 15:54
oneofgirl
Kıymalı Kapalı Pide

İç Malzemesi
250 gr kıyma
2 adet soğan
Sıvı yağ
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber

Hamuru için
3,5 su bardağı un
50 gr margarin
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Yapılışı
Öncelikle hamuru için 3,5 su bardağı unu bir kaba döküyoruz ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortasına toz mayayı döküyoruz üzerine de 1 su bardağı ılık suyu döküyoruz. Margarin, tuz ve şekeri de ekleyip iyice yoğuruyoruz. Hamurun üzerini bir örtüyoruz mayalanması için 15-20 dakika bekletiyoruz. İç malzemesi için tavaya 2 soğanı ince ince kıyıp yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz. Kavrulunca kıymayı da katıp pişene kadar kavuruyoruz. Tuzunu karabiber ve kırmızı biberi de ekliyoruz. En son maydanozunu katıp ocaktan alıyoruz. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp kuru ve unlanmış bir zeminde merdaneyle yuvarlak pizza büyüklüğünde hamurlar açıp ortasına kıymalı harçtan koyuyoruz. İki kenarını üst üste gelecek şekilde kapatıyoruz ve ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkınca üzerine hafif tereyağı sürüp nemli bir bezle kapatıyoruz.(yumuşak olması için). Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı