IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Portekiz Usulü Fırında Makarna Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
29 Ağustos 2013 17:42
oneofgirl
Portekiz Usulü Fırında Makarna


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
1 paket makarna,
250 gr yağsız sığır eti,
50 gr margarin,
1 kahve fincanı çamfıstığı,
1 kahve fincanı kuşüzümü,
25 gr kurutulmuş mantar (veya 250 gr. kültür mantarı),
2 tavuk karaciğeri,
4 çorba kaşığı ekmek tozu,
6 çorba kaşığı kaşarpeyniri,
4 yumurta
yeteri kadar tuz ve karabiber

Yapılışı:
Kuşüzümleri küçük bir kapta ıslatılır. Mantarlar başka bir kapta soğuk suda ıslatılır. Makarna 5 bardak tuzlu suda haşlanır. Kıyma ve tavuk ciğerii makineden giçirilerek kıyılır veya nohut büyüklüğünde küçük küçük doğranır. Kurutulmuş mantar yerine kültür mantarı kullanılacaksaa, mantarlar ayıklanıp zarları çıkarıldıktan sonra doğranıp limonlu suya atılır Tencerede 25 gr margarin orta ateşte eritilir. Yağ eriyince, kıyılmış veya doğranmış et ile tavuk ciğeri içine atılır, tahta kaşıkla karıştırılarak bir süre kavrulur. Et kavrulunca mantarlar sudan çıkarılıp iyice sıkılarak suları alınır (taze mantarlar sadece süzülür) ve tenceredeki etin üstüne serpiştirilir. Yeteri kadar tuz ile karabiber serptikten sonra tencerinin kapağı kapatılıp çok hafif ateşte 30 dakika kadar pişirilir. Ara ara karıştırılan harca, gerekirse biraz sıcak su ilave edilebilir. Porselen bir kasede 3 yumurta ile rendelenmiş kaşar peyniri çırpılarak birbirine iyice yedirilir. Bu karışıma haşlanmış ve suyu süzülmüş makarna atıp harmanlanır. Harmanlamaya ara vermeden suyu süzülmüş çamfıstıkları ile çöpleri ayıklanmış kuşüzümü de katılır. Süslü bir kalıbı kalan yağla iyice yağladıktan sonra üstüne kurutulmuş ekmek tozu serpilir. Dördüncü yumurtada çırpılarak kurutulmuş ekmek tozunun üstüne dökülüp yayılır. Üzerine tekrar kurutulmuş ekmek tozu serpilir. Makarnanın yansı boşaltılır. Tahta kaşıkla makarna iyice bastırıldıktan sonra tenceredeki kıymalı karışım üstüne dökülüp yayılır. En üste de makarna boşaltılır ve kalıp 170° C ısıtılmış fırına sürülür. 45 dakika kadar pişirilen makarna fırından çıkarılıp, servis tabağına başaşağı edilerek alınır ve sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı