05 Eylül 2013 14:57 | |
oneofgirl | Şeftalili Tart Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 su b. un 100 gr. tereyağı 2 çorba k. pudra şekeri 1 yumurta 1 çorba k. toz badem yarım pk. kabartma tozu 1 pk. vanilya KREMASI İÇİN: 2 su b. süt 2 çorba k. un 1 çorba k. nişasta 1 çay b. toz şeker 1 şeftali 2 çorba k. köpürtülmüş şanti ÜZERİ İÇİN: 2 şeftali 2 çorba k. toz şeker yeşil fıstık toz badem Yapılışı Unu karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine pudra şekerini, toz bademi, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip harmanlıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ilave ediyoruz. Yumurtasını kırıyoruz ve ortadan başlayarak yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşak kıvamda bir hamur hazırlıyoruz. Hamuru yuvarlıyoruz ve merdaneyle tart kalıbı büyüklüğünde açıyoruz. Yağlanmış tart kalıbına hamuru koyuyoruz. Kenarlarını kıvırıyoruz. Hamurun üzerine çatal batırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Unu, nişastayı, toz şekeri ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca soyulmuş şeftaliyi rendeliyoruz. İyice soğuyunca köpürtülmüş şantiyi ilave ediyoruz ve mikserle karıştırıyoruz. Pişmiş olan tart hamurunun üzerine kremayı döküyoruz ve yayıyoruz. Üzeri için, şeftalileri soyuyoruz ve dilimliyoruz. Tavaya şeftalileri diziyoruz. Üzerine toz şeker döküyoruz ve ocakta hafif pişiriyoruz. Kremanın üzerine toz badem serpiyoruz. Şeftalileri diziyoruz. Üstüne toz yeşil fıstık serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun. |