IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Karamelli Kaymaklı Şeftali Tatlısı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Eylül 2013 15:27
oneofgirl
Karamelli Kaymaklı Şeftali Tatlısı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
6 şeftali
1 su b. toz şeker
1 kabuk tarçın
12 dilim tost ekmeği

KARAMELİ İÇİN:
5 çorba k. toz şeker
yarım limon
1,5 su b. su

Yapılışı
Ekmekleri su bardağı ağzıyla kesiyoruz. Yuvarlak kısımları fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şeftalileri soyuyoruz. İkiye kesiyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Dikdörtgen cam fırın kabına, çekirdek yuvaları yukarı bakacak şekilde diziyoruz. Şeftalilerin çukur kısımlarına toz şekeri döküyoruz. Kabuk tarçını kırıyoruz ve üzerine atıyoruz. Üzerine yağlı kağıt seriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Karameli için, toz şekeri tavaya döküyoruz. Ocağın altını kısık olarak açıyoruz. Yarım limonu çatala batırıyoruz ve şekerin üzerinde gezdiriyoruz. Şeker iyice eriyip rengi çıkınca suyunu ilave ediyoruz. Altını kapatıyoruz. Fırından çıkardığımız ekmekleri cam fırın kabına diziyoruz. Üzerine karamelli su gezdiriyoruz. Üstlerine şeftalileri diziyoruz. Şeftalilerin çukur kısımlarına kaymak veya dondurma koyup fıstık serperek servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı