IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Vücudun 4 Altın Noktası Var! Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Eylül 2013 23:13
tiNa
Vücudun 4 Altın Noktası Var!

Vücudumuzun sürekli kendini yenilediğini ve kaslarımızın hareketsiz kaldığında yağlanmaya neden olduğunu biliyor muydunuz? Vücudumuz hakkında bilinmeyen karanlık noktaları sizler için aydınlattık!

Kaslarımız

660’dan fazla kasımız kendileri için bir şey yaptığımız müddetçe yürümemize koşmamıza sevmemize gülmemize olanak tanırlar. Aksi takdirde yağa dönüşürler ve bu sadece vücudumuzun şeklini bozmaz sağlığımıza da zarar verir.

Kaslarınızı mutlaka ölçün! Nasıl mı?

Bir sandalyeye oturun ellerinizi çapraz biçimde göğsünüze koyun. Şimdi mümkün olduğunca çabuk 5 kez ayağa kalkıp oturun. Bunu 10 saniyede yapabiliyorsanız kaslarınız iyi demektir. Yoksa kas yapınızı güçlendirmeye ihtiyacınız olduğunu söylemeliyiz.

Hazım

Vücudumuz sürekli kendini yeniler. 10 senede kemikler 2-3 haftada deri yenilenir. Ancak bu tabağınızda yeterince besin maddesi ve bunları kabul edecek sağlıklı bağırsaklarınız olmasına bağlıdır.

Mutlaka sorun!

Kim sıkça kabızlıktan bağırsak gazından ve ishalden sıkıntı çekiyorsa bu yeterince iyi beslenmediğini gösterir. Aynı zamanda kötü beslenme alışkanlıkları öğünlerde oburca yemek hazmı zorlaştırıp hücrelere zarar verir.

Metabolizma

Tiroid bezi insanların merkez enerji makamıdır. Tiroid bezinin az çalışması halinde enerji eksik olur daha çabuk üşürüz ve hareket etmek istemeyiz kilo alırız. Bez fazla hormon salgıladığında ise kilo kaybederiz devamlı sinirli ve gergin oluruz.

Kontrol

Tiroidin hem az hem çok çalışmasında tiroid bezi büyür ve guatr gelişebilir. Elinize bir ayna alın ve gırtlakla köprücük kemiğini görecek şekilde tutun. Kafanızı ensenizden arkaya yaslayın ve bir yudum su alın yutkunun. Bu esnada boğazınızın altında şişlik oluyorsa bir endokrinologu ziyaret edin.

Bağışıklık

Zayıflamış bir bağışıklık sistemi bütün vücudu güçsüzleştirir. Öyle ki kanser ve kalp krizi riskini yükseltir. Bazen de aşırı güçlü bir savunma yani bağışıklık sistemi kendi vücudumuza zarar verebilir. Otoümmün hastalıklardan bazıları böyle ortaya çıkar. Bunlar alerjiartrit veya diyabet olabilir.

Önlem

7-8 saat uyumak gerekir. Geceleri savunma hücreleri kendini yeniler. İyi bir kan dolaşımı da önemlidir. İyi bir dolaşım sistemine sahipsek antikorlar hızlı şekilde ulaşacakları yere varırlar. Düzenli yapılan yüzme jogging gibi sporlar kan dolaşımını hızlandırır.


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı