22 Kasım 2013 12:47 | |
Letisya | Patates Mantısı Genel Bilgiler Kategori : Sebze Tarifleri Mutfak : Dünya Mutfağı Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri Porsiyon : 4 Hazırlanma : 30 dk Malzemeler - Yarım Demet Maydanoz - 5 Adet Patates - 1 Tatlı kaşığı Salça - 1 Kase Sarımsaklı Yoğurt - Kararında Kırmızı Pul Biber, Sıvı Yağ, Tuz Hazırlanışı Patatesleri kabuklarını soyup haşlayınız.Soyulan patatesleri güzelce çatalla eziniz.Maydanozu ince ince kıyıp tuz ile birlikte ezilen patatesleri ilave ediniz.İyice karıştırdıktan sonra küçük parçalar koparıp içini açınız, yoğurdu koyuyoruz.. En son sıvı yağı kızartıp çok az salça ve pul biber ile ile sos yapıp üzerine dökünüz.Patates mantısı hazır. İçerdiği Vitaminler A, B1, B6 Kalori Miktarı Toplam Kalori Miktarı : 937 Kcal 1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 234 Kcal |