IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Mantar Soslu Karnıbahar Püresi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
23 Şubat 2014 14:43
Elysian
Mantar Soslu Karnıbahar Püresi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

1/2 su bardağı soyulmuş küp küp doğranmış sarı patates
3 diş soyulmuş sarimsak
3 bardak süt
750 gr. (yaklaşik 6 bardak) parçalara bölünmüş karnıbahar
1/3 bardak krema
Tuz ve karabiber
1 yemek kaşığı limon suyu

Mantar Sosu için malzemeler:

3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 bardak kıyılmış kuru soğan
1 çk. kıyılmış sarımsak
750 gr. karışık her biri ikiye bölünmüş mantar
2 yemek kaşığı kıyılmış taze kekik
Tuz ve karabiber
2 bardak tavuk suyu
1/4 bardak tereğı
2 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
6 dilim pastırma

Patatesi, sarımsak ve sütü birlikte tencereye koyup orta derece ısıda kaynatmaya başlayın bir süre sonra karnıbaharı ekleyin ve 10-15 dakika karnıbahar ve patatesler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Suyunu süzüp (bir bardağa) kenara ayırın.
Sebzeleri robota koyun ( el blender ‘da kullanabilirsiniz).
Daha önceden ayırdığınız süzülmüş yarım bardak patates suyunu ve kremayıda ekleyin.
Püre haline getirin. Tuz, karabiber ve limon suyuda ekleyin.
Eğer daha yumuşak olmasını isterseniz haşlama suyundan biraz daha ekleyebilirsiniz.
Büyükçe bir derin tavada yağı ısıtın ve soğan ve sarımsakları 30 saniye sote edip mantar ve kekikle birlikte 4 dakika daha mantar suyunu bırakıncaya kadar sote edin.
Mantarları kenara ayırın.Kaynatın (karışım biraz koyulaşana kadar).
Isıyı azaltıp tereyağı ekleyin. Biraz daha koyulaşacaktır.
Kenara ayırdığınız mantarları tekrar sosa ekleyip 2 dakika kadar dinlendirin ve maydonozu ekleyin.
Hazırladığınız karnıbahar püresini servis tabağına alın (gerekirse ısıtın). Üzerine mantar ve sosunuzu da ekledikten sonra pastırma ile süsleyebilirsiniz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı