23 Şubat 2014 14:43 | |
Elysian | Mantar Soslu Karnıbahar Püresi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1/2 su bardağı soyulmuş küp küp doğranmış sarı patates 3 diş soyulmuş sarimsak 3 bardak süt 750 gr. (yaklaşik 6 bardak) parçalara bölünmüş karnıbahar 1/3 bardak krema Tuz ve karabiber 1 yemek kaşığı limon suyu Mantar Sosu için malzemeler: 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1/4 bardak kıyılmış kuru soğan 1 çk. kıyılmış sarımsak 750 gr. karışık her biri ikiye bölünmüş mantar 2 yemek kaşığı kıyılmış taze kekik Tuz ve karabiber 2 bardak tavuk suyu 1/4 bardak tereğı 2 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz 6 dilim pastırma Patatesi, sarımsak ve sütü birlikte tencereye koyup orta derece ısıda kaynatmaya başlayın bir süre sonra karnıbaharı ekleyin ve 10-15 dakika karnıbahar ve patatesler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın. Suyunu süzüp (bir bardağa) kenara ayırın. Sebzeleri robota koyun ( el blender ‘da kullanabilirsiniz). Daha önceden ayırdığınız süzülmüş yarım bardak patates suyunu ve kremayıda ekleyin. Püre haline getirin. Tuz, karabiber ve limon suyuda ekleyin. Eğer daha yumuşak olmasını isterseniz haşlama suyundan biraz daha ekleyebilirsiniz. Büyükçe bir derin tavada yağı ısıtın ve soğan ve sarımsakları 30 saniye sote edip mantar ve kekikle birlikte 4 dakika daha mantar suyunu bırakıncaya kadar sote edin. Mantarları kenara ayırın.Kaynatın (karışım biraz koyulaşana kadar). Isıyı azaltıp tereyağı ekleyin. Biraz daha koyulaşacaktır. Kenara ayırdığınız mantarları tekrar sosa ekleyip 2 dakika kadar dinlendirin ve maydonozu ekleyin. Hazırladığınız karnıbahar püresini servis tabağına alın (gerekirse ısıtın). Üzerine mantar ve sosunuzu da ekledikten sonra pastırma ile süsleyebilirsiniz. |