IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Çikolatalı Ekmekli Kek Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
23 Şubat 2014 15:05
Elysian
Çikolatalı Ekmekli Kek


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER
7 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış), biraz daha
5 yemek kaşığı kabaca doğranmış ekmek kırıntıları
Bayat beyaz ekmek (yaklaşık 8 ila 10 dilim), küçük parçalar halinde kesilmiş
4 ¼ su bardağı süt
200 gr eritilmiş çikolata ve bir miktar da rendelenmiş çikolata
1 ¼ su bardağı toz şeker
5 büyük yumurta, sarıları ve beyazı ayrılmış
⅔ fincan un
Tuz
Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Fırını 350 derecede ısıtın. Yanları açılabilen kek kabını yağlayıp, içine 2 ½ yemek kaşığı ekmek kırıntısı serpin.
Ekmekleri büyük bir kaseye koyun ve içine sütü ekleyin. Ekmekler sütü çekene kadar yarım saat kadar bekletin.
Kaynar suda, ısıya dayanıklı bir kaseye çikolatayı koyup, eriyene kadar karıştırın.
Elektrikli mikserin kabına şeker, yumurta sarısını koyup, yoğurma aparatıyla orta-yüksek dereceli hızda kabarana kadar, yaklaşık 2 dakika kadar karıştırın. Karışıma yağı ekleyin ve biraz daha çırpın. Sonrasında ekmekli karışım, erimiş çikolata ve unu da ekleyip hepsini iyice karıştırın.
Ayrı bir kasede yumurta beyazı, bir miktar tuzu karıştırıp, yavaşça hamurun içine ekleyin. Hazırladığınız hamuru yağladığınız kek kalıbına dökün ve kalan emek kırıntılarından 2 ½ yemek kaşıüıno üzerine ekleyin.
Hamuru bir saat pişirdikten sonra ısıyı 300 dereceye düşürün ve içine saplayacağınız bıçak temiz çıkana kadar, yaklaşık 50 dakika daha pişirin.
Pişen keki, fırının tel bölmesine yerleştirip 10 dakika soğumaya bırakın. Sonrasında kek kalıbını açıp servis tabağına yerleştirin.Servis ederken üzerine pudra şekeri ve çikolata kırıntılarını serpin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı