26 Şubat 2014 12:11 | |
Elysian | Kars Yöresi Acem Köftesi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 700 gr kıyma 8 adet patates 1 su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı reyhan 1 yemek kaşığı salça 1 silme tatlı kaşığı kekik Yapılışı: Kıyma; 1 su bardağı pirinç, 1 yemek kaşığı reyhan, 1 silme tatlı kaşığı kekik, küçük küçük doğranmış 1 adet soğanı güzelce yoğuralım. Kıymayı yogurduktan sonra birer dilimlik büyük köfte topları yapılır. Tencere suyla doldurulur ve içine 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı reyhan ve tuz atılıp köfteler eklenir. 8 adet patatesin kabukları soyulur ve doğranmadan, bütün olarak tencereye yerleştirilip yemek pişmeye bırakılır. |