IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Balkabaklı Rulo Pasta Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Mart 2014 10:49
Elysian
Balkabaklı Rulo Pasta


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Bir kilo kabak (kabuğunun altındaki yeşil kısmı ne kadar koyu olursa o kadar lezzetli olur)
Bir buçuk su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
Üç paket eti burçak bisküvi
Bir su bardağı dövülmüş ceviz içi
Bir paket kremşanti
İki adet muz

Tarif

Bir kilo kabak temizlendikten sonra dilimlere ayrılır, rendenin kalın tarafıyla rendelenir. Tencereye konur, üstüne bir buçuk su bardağı toz şeker ve yarım su bardağı su ilave edilir.
Ocağa koyup karıştırılarak kısık ateşte iyice suyunu çekene kadar pişirilir.
Kabaklar yumuşayınca ocaktan alınır.
Hafif ılıması beklenir ve ılıdıktan sonra üç paket eti burçak bisküvi içine ufalanır.
Kabakla beraber iyice ezilir, yarım su bardağı ceviz ilave edilip karıştırılır.
Tezgâhın üstüne uzunca streç folyo serilir ve karışım bunun üstüne konularak dikdörtgen şeklinde açılır.
Ortasına iki adet muz konur ve streç folyo yardımıyla rulo yapılıp sarılır.
Yanları kapatılıp buzdolabına konur.
Bir iki saat dinlendikten sonra buzdolabından alınarak streç folyodan çıkarılıp dikdörtgen şeklindeki bir servis tabağına konulur.
Üstü bir paketten hazırlanan kremşanti ile süslenir.
Kalan ceviz serpilerek servis yapılır.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı