17 Mart 2014 18:50 | |
Amelia | Reyhanlı Kabak Dolması Reyhanlı Kabak Dolması MALZEMELER 5 adet tombul kabak 2 adet kuru soğan 150 gram kıyma 1 tutam taze reyhan 4 çorba kaşığı bulgur 1 tutam maydonoz karabiber zeytinyağı tuz ... Reyhanlı Kabak Dolması tarifi Tombul olan kabakların içini bir kaşık veya dolma oyacağı yardımıyla çıkartın.Geniş bir karıştırma kabına küçük, küçük doğradığınız soğanları, kıymayı ,buluguru,maydonozu,reyhanı ve fesleğeni ilave edin karıştırın. Kabakların içlerini hazırlanan karışımla içlerini doldurun ve kabakların kapakları ile üstünü kapatıntencereye dizin.Tencerenin içine 1adet domates rendeleyin.Üstüne zeytinyağı ve ılık su ekleyerek yemeği pişirin. Alıntı |