IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Fransız Usulü Dana Ciğer Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
23 Mart 2014 08:57
Elysian
Fransız Usulü Dana Ciğer


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
100 gram margarin
1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
biraz un
1 tatlı kaşığı biberiye
2 diş sarmısak
2-3 yaprak adaçayı
2 adet kuru soğan
1/2 demet kıyılmış maydonoz
500 gram domates
1/2 çay kaşığı toz şeker
600 gram dana ciğeri
tuz,karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sirke

Tarif
Ciğeri ızgaralık olacak şekilde doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
Sarmısağı ve soğanı soyup ince ince kıyın.
Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki tarafını da sadece birer dakika kızartın.
Üzerlerine tuz ve karabiber serptikten sonra ciğer dilimlerini tabağa alın.
Soğanı ve sarmısağı, ciğeri kızarttığınız tavaya atıp, aynı yağda kavurun.
Sonra üzerlerine, domatesleri ve domates salçasını ilave edin.
Kırmızı şarabı da ekledikten sonra 1.5 çay bardağı sıcak su katın.
Tuz,kırmızı biber ve şeker ile tatlandırın.
Ateşin altını iyice kısıp 10 dakika tıkırdatın.
Bu sürenin sonunda, kıyılmış ada çayı yapraklarını, biberiyeyi ve ciğerleri tavaya, sosun üzerine katın.
1-2 dakika da sosla beraber pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

(Alıntıdır)

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı