IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Ahududulu Creme Brulee Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
23 Mart 2014 09:11
Elysian
Ahududulu Creme Brulee


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 adet vanilya çubuğu
500 ml. soğuk krema
5 adet iri yumurtanın sarısı
100 gr. toz şeker
150 gr. taze ahududu
3 yemek kaşığı ahududu likörü
50 gr. esmer şeker

Yapılışı:

•Fırınınızı 150 derecede ısıtın.
• 6 adet 125 mi. hacimli fırın kabını yağlayın.
• Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye bölün ve bir bıçak yardımı ile tohumlarını kazıyın. Vanilya tohumlarını krema ile birlikte bir tencereye koyun. Orta ateşte bir taşım kaynatın.
• Ocaktan alın. Vanilya kokusunu kremanın çekmesi için 1 saat kenarda bekletin.
• Yumurtaların sarısını ve toz şekeri orta boy bir kabın içinde yüksek hızda mikser ile krema kıvamına gelip rengi açılana dek çırpın.
• Kremayı azar azar içine ekleyin ve bir tahta kaşıkla karıştırarak yedirin.
• Karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin ve bir sürahiye alın.
• Ahududuları küçük bir kabın içinde likör ile karıştırın.
• Ahududulu karışımı bir kaşık ile çanakların içine bölüştürün. Kremalı karışımı üzerlerine dökün.
• Fırın kaplarını yüksek kenarlı bir tepsiye yerleştirin. Tepsinin içine fırın kaplarının yarı seviyesine gelecek kadar kaynar su doldurun.
• Fırına vererek ortaları yumuşak, üzerleri katılaşana dek yaklaşık 35-45 dakika pişirin. Fırın kaplarını tepsiden çıkarın. Oda sıcaklığına gelene kadar soğumaları için yaklaşık 1 saat bekletin. Üstünü örtüp buzdolabına alın ve en az 4 saat soğutun.
• Servisten önce pürmüzü bir kenara hazır edin veya fırınınızın üst ızgarasını iyice kızdırın.
• Esmer şekeri tatlıların üzerine bir tabaka oluşturacak şekilde serpiştirin. Kenarlarını temizleyin.
• Fırın kaplarını buzlu suya oturtun. Üzerlerindeki şekeri pürmüz veya fırının ızgarası ile hafifçe yakın.
• Hemen servis yapın.

(Alıntıdır)

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı