23 Mart 2014 09:11 | |
Elysian | Ahududulu Creme Brulee Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 adet vanilya çubuğu 500 ml. soğuk krema 5 adet iri yumurtanın sarısı 100 gr. toz şeker 150 gr. taze ahududu 3 yemek kaşığı ahududu likörü 50 gr. esmer şeker Yapılışı: •Fırınınızı 150 derecede ısıtın. • 6 adet 125 mi. hacimli fırın kabını yağlayın. • Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye bölün ve bir bıçak yardımı ile tohumlarını kazıyın. Vanilya tohumlarını krema ile birlikte bir tencereye koyun. Orta ateşte bir taşım kaynatın. • Ocaktan alın. Vanilya kokusunu kremanın çekmesi için 1 saat kenarda bekletin. • Yumurtaların sarısını ve toz şekeri orta boy bir kabın içinde yüksek hızda mikser ile krema kıvamına gelip rengi açılana dek çırpın. • Kremayı azar azar içine ekleyin ve bir tahta kaşıkla karıştırarak yedirin. • Karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin ve bir sürahiye alın. • Ahududuları küçük bir kabın içinde likör ile karıştırın. • Ahududulu karışımı bir kaşık ile çanakların içine bölüştürün. Kremalı karışımı üzerlerine dökün. • Fırın kaplarını yüksek kenarlı bir tepsiye yerleştirin. Tepsinin içine fırın kaplarının yarı seviyesine gelecek kadar kaynar su doldurun. • Fırına vererek ortaları yumuşak, üzerleri katılaşana dek yaklaşık 35-45 dakika pişirin. Fırın kaplarını tepsiden çıkarın. Oda sıcaklığına gelene kadar soğumaları için yaklaşık 1 saat bekletin. Üstünü örtüp buzdolabına alın ve en az 4 saat soğutun. • Servisten önce pürmüzü bir kenara hazır edin veya fırınınızın üst ızgarasını iyice kızdırın. • Esmer şekeri tatlıların üzerine bir tabaka oluşturacak şekilde serpiştirin. Kenarlarını temizleyin. • Fırın kaplarını buzlu suya oturtun. Üzerlerindeki şekeri pürmüz veya fırının ızgarası ile hafifçe yakın. • Hemen servis yapın. (Alıntıdır) |