IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Efe Tatlısı Tarifi (Resimli) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
27 Mart 2014 21:30
Violent
Efe Tatlısı Tarifi (Resimli)

Efe Tatlısı Tarifi (Resimli)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • Hamur için:
    1 paket margarin (oda sıcaklığında)
    3 adet yumurta
    1 paket kabartma tozu
    Bir tutam tuz
    üç buçuk su bardağı un
    İçine:
    2 çay bardağı meyve şekerlemesi
    2 çay bardağı çekilmiş fındık içi
    1 tatlı kaşığı tarçın
    2 tatlı kaşığı tozşeker
    hindistancevizi
    Şerbet için:
    3 su bardağı tozşeker
    4 su bardağı su
    1 çorba kaşığı limon suyu
    Üzerine:
    Çekilmiş fındık veya file fındık


Efe Tatlısı Yapılışı


Şerbet için bir tencereye su ve şekeri koyup 10 dakika kaynatın. ‹nmesine yakın limon suyu ilave edip soğuması için bekletin. Bu arada bir kaba oda sıcaklığındaki margarini alıp, yumurta ile yoğurun. Daha sonra kabartma tozu ve tuz ekleyip, yavaş yavaş unu karıştırın. Hamur haline getirerek iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Gerekirse biraz daha un ilavesi yapabilirsiniz. Hazırlanan hamuru unlanmış zeminde merdane ile 2-3 cm kalınlığında açın. Dört parmak genişliğinde kesin. 10 dakika bekletin. Bu arada içini hazırlayın. Şekerlemeleri sıcak suda 5 dakika bekletip, süzün. Bir kaseye alın. Fındık içi, tarçın, şeker ve hindistancevizi ilave edin. Hazırlanan hamurların ortalarına yayın ve rulo yapın. Kenarlarını düzeltip, verev olarak 2 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine fındık serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Pişen hamurları fırından alın ve hemen soğutulmuş serbeti üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına koyup, fırının fişini çekin. Tatlıyı ılık fırında demlenmeye bırakın. Soğuyunca servis yapın.

Alıntıdır.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı