IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Fas Pilavı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
25 Nisan 2014 09:56
Elysian
Fas Pilavı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme listesi

2 su bardağı yasemin pirinci
300 gr yağsız yada orta yağlı kıyma
7-8 adet kuru kayısı
1 büyük limonun kabukları
1 büyük soğan
1 çay bardağı kuru sarı üzüm
1 çay bardağı kabuksuz tuzsuz badem
mümkünse 2 su bardağı et suyu yoksa normal su
1 adet portakalın suyu
2 diş sarımsak
tereyağı ve zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
tuz ve çekme karabiber
8-10 sap maydanoz

Fas pilavı nasıl yapılır?

1-Soğanı çok ince pişince görünmeyecek gibi doğrayın. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını pilav tencertesinde kızdırdıktan sonra soğanları ölünceye kadar kavurun. Yakmayın, fazla renk almadan kıymayı ilave edin.

2-Karıştırarak kavurmaya devam edin kıymalar tane tane olsunlar. 2 diş sarımsağı elinizle rastgele doğrayıp içine ilave edin.

3-Yasemin pirinçleriniz yarım saat kadar ılık suda dinlenmede olsunlar. Küp küp doğradığınız kayısıları ve üzümleri yıkayın. Et suyunuz sıcak olsun.

4-Soğanlar ve kıyma kavrulduktan sonra bademleri, baharatları ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Bir kaç dakika sonra üzüm ve kayısıları ekleyip sıcak suyunu verin. Ardından narin ama iyice yıkanmış pirinçleri tencereye ilave edin. Portakal suyunu ekleyin.

5-Yumuşak bir şekilde karıştırıp kapağını kapatın. Altını kısın ve yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekip pirinçler pişince altını kapatın. Dipten de alıp karıştırdıktan sonra üzerine bir dem bezi yerleştirerek (temiz bir havlu, havlu kağıt, temiz bir tülbent kumaşı vb) beklemeye bırakın.

6-15 dakika demlendikten sonra pilavınız servis edilmeye hazır tane tane ayrılmış olacaktır.

7-Tabaklara porsiyonladıktan sonra üzerlerine çok ince kıyılmış maydanoz serperek pilavınızı renklendirin.

Not: Pilav ısıtılınca hiçbir zaman ilk pişirildiği an gibi lezzetli olmaz. Bu sebeple tavsiyem piştikten hemen sonra tüketilmesidir.

Beğenmeniz dileğiyle, afiyet olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


(lezzetyolu)

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı